Hulp nodig? Vraag Jeanine
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk

Microsoft Dynamics 365 software voor de commodity markt

Microsoft heeft de commodity management software oplossing voor de grondstoffen en bulkgoederen handel.

 • Ontvang advies van onze Microsoft specialisten voor de commodity markt.
 • Ontmoet partners die gespecialiseerd zijn binnen de grondstoffen en bulkgoederen handel.
 • 100% gratis advies
Laat u adviseren

Management software voor de commodity handel

Commodity traders zijn bedrijven die handelen in grondstoffen en bulkgoederen. Deze bedrijven kenmerken zich doordat ze een aantal risico’s uit de supply chain afdekken voor hun klanten, zoals: beschikbaarheid, hoeveelheid, kwaliteit en prijs.

Commodity handelsbedrijven sluiten contracten voor een bepaalde termijn en zorgen ervoor dat de goederen beschikbaar zijn. Een groot risico is een wijziging in de prijs.

Als een handelsbedrijf een contract aan gaat om in April 2023 5000 ton koffie van kwaliteit A af te nemen tegen een prijs van 10.000 USD per ton en de prijs van deze kwaliteit koffie op de wereldmarkt daalt, dan is er een probleem voor het handelsbedrijf. Andersom, als de koffieprijs stijgt dan is er een extra voordeel uit te halen.

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor commodity trader?

De bepaling van de in- en verkoopprijs is vaak erg complex want deze is afhankelijk van product specificaties, denk bijvoorbeeld aan: kwaliteit; vetpercentage, vochtgehalte, etc. en prijzen kunnen fluctueren tijdens transport.

Ten tweede, er is vaak sprake van lage marges (1-6%), grote hoeveelheden en dus grote bedragen. Het foutief inschatten van volumes kan dus grote gevolgen hebben.

Tevens heeft iedere internationaal werkende organisatie te maken met meerdere vreemde valuta. Een schommelende wisselkoers kan een transactieresultaat belangrijk beïnvloeden.

Commodity management software van Microsoft

Microsoft Dynamics 365 is uit te breiden met een commodity management software oplossing. En biedt zo een software oplossing voor deze grondstoffen en bulkgoederen handel.
Meer meten wat Microsoft biedt voor de commodity markt? Neem contact op met onze Microsoft specialist.

Wat biedt Microsoft dan als commodity management software oplossing voor deze unieke markt?

Onze ervaren Microsoft specialsten beschikken over diepe en relevante kennis van de uitdagingen waarmee handelsbedrijven van grondstoffen en bulkgoederen te maken hebben en koppelen u aan de meest geschikte partner voor uw bedrijfsbehoeften.

 • 1.

  Onze deskundige adviseurs op het gebied van Microsoft Business Software zullen betrouwbaar advies leveren om u te helpen de juiste softwareoplossing te vinden

 • 2.

  Wij adviseren over specifieke functies en leveren ondersteuning om commodity traders te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

 • 3.

  Ten slotte koppelen wij u aan de meest geschikte partner om een ERP software oplossing voor grondstoffen en bulkgoederen handel oplossing in uw bedrijf te integreren en te implementeren, waarbij wij u helpen meer waarde te verkrijgen uit uw Dynamics 365 software.

Jan van Dijk
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Vraag advies

Wist u dat Microsoft Dynamics 365 het volgende biedt?

Power BI | Rapportage & Analyse

✔ Beschik op ieder moment (dus niet eens per maand) over essentiële managementinformatie op basis van al(!) uw bedrijfsdata;

✔ Creëer uw eigen dashboards, rapportages en maak de beste analyses.

Microsoft 365 | Integratie met Excel en Outlook

✔ Krachtige integratie tussen Business Central en Office 365 applicaties, zoals Excel en Outlook;

✔ Gebruiksvriendelijk met één druk op de knop werken vanuit Excel;

✔ Direct vanuit uw persoonlijke Outlook e-mailbox verkoopoffertes en -orders versturen zonder Business Central te openen.

Hoe Microsoft Dynamics 365 software voor de commodity handel uw bedrijf kan helpen

Hoe Dynamics 365 als management software voor grondstoffen en bulkgoederen handel een omwenteling teweeg kan brengen in uw sector.

Risicomanagement
Real-time overzicht van uw posities. U kunt uw handelsrisico’s in belangrijke mate evalueren. U heeft toegang tot een real-time overzicht van uw grondstoffen- en valutapositie.

Positiemanagement
Uw grondstoffen- en forexpositie zijn altijd up-to-date. Het is een real-time systeem. In de positie kunt u fysieke-, future- en optiecontracten hebben. U bepaalt zelf of u de positie per maand of per week wilt zien.

Handelsresultaten
Met behulp van de Trading module binnen deze oplossing kunt u al uw handelsactiviteiten beheren, van artikelen en levering tot prijzen en cashflow. Alle gegenereerde transacties zijn afgestemd op de actuele markt en markt-to-market prijzen.

Mark to market
Bereken alle contracten naar één pariteit. Voer Mark to market zo vaak als nodig uit, Mark to market voor verschillende contracten, Mark to market op Inkoop, Voorraad, Verkoop, Futures en FX.

Microsoft Dynamics 365 zal uw organisatie ingrijpend veranderen:

Streamlined information flow

Met Microsoft Dynamics 365 weet u zeker dat alle afdelingen in uw bedrijf toegang hebben tot realtime informatie, altijd en overal. U hebt ook complete zichtbaarheid van alle elementen van uw bedrijf, waaronder ordervereisten, voorraden en levertijden.

Betere klantenservice

Door de eenvoudige toegang tot informatie kunnen klantenvragen sneller worden beantwoord en zijn uw klanten gelukkiger. Daarnaast bouwt u op die manier als bedrijf een betere relatie op met toeleveranciers, wat een positief effect heeft op uw winstmarges.

Geautomatiseerde bedrijfsprocessen

Met de automatiseringsmogelijkheden van de Dynamics 365-groothandelssoftware kunnen distributeurs en groothandelaren hun bestellingen stroomlijnen door alle activiteiten in één soepel systeem samen te brengen. Geautomatiseerde bestellingen verkorten levertijden en verbeteren de kwaliteiten van uw diensten.

Vind de juiste Dynamics 365 partner voor de commodity handel met Dynamics365Providers

Bespreek met een van onze sector-deskundigen uw uitdagingen op het gebied van grondstoffen en bulkgoederen handel. En kom meer te weten over Microsoft Dynamics 365 en laat u adviseren door onze beste specialisten.

Neem contact op met onze experts
of

 • Alle industrieën
 • Meer dan 120 gecertificeerde partners
 • 100% onafhankelijk en gratis service

Jan van Dijk 12 Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk
|