Hulp nodig? Vraag Jeanine
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk

Waarom overstappen van Microsoft Navision naar Dynamics 365 Business Central?

Waarom overstappen van Microsoft Navision naar Dynamics 365 Business Central?

Zoals verwacht heeft Microsoft besloten de laatste stap te zetten om een nieuw tijdperk in te luiden in de evolutie van bedrijfssoftware. Om dit te bereiken heeft Microsoft zich gefocust op zijn reeds succesvolle Dynamics NAV. Dus, als u een huidige Navision gebruiker bent moet u dit weten: Dynamics 365 Business Central is gearriveerd!

Dynamics Business Central werd geboren op 31 maart 2019, toen Microsoft officieel zijn nieuwe tool lanceerde om het Dynamics 365-ecosysteem uit te breiden en te versterken. Deze vernieuwing vertegenwoordigt een reeks acties van kleine en middelgrote ondernemingen om zich aan te passen aan de nieuwe Microsoft ERP.

Dit soort veranderingen hebben de neiging om twijfels en een gevoel van onzekerheid te genereren bij degenen die al gebruik maken van de populaire Navision, het is gebruikelijk voor velen om zich af te vragen waarom te migreren van MS Navision naar Business Central? Wat zijn de voordelen en risico’s?

Maak je geen zorgen, we vertellen je alles in deze post.

5 Redenen om te migreren van Dynamics Nav naar Dynamics 365 Business Central

In feite is dit geen keuze maar een noodzaak voor alle Microsoft Navision gebruikers. Het is belangrijk om te weten dat Microsoft alleen om migratieprocessen te vergemakkelijken, NAV-klanten in staat zal stellen om de komende 5 jaar gebruikers te blijven kopen en slechts enkele van de nieuwste versies zal upgraden die ondersteuning bieden voor 5 jaar en uitgebreide ondersteuning (alleen beveiliging) voor 10 jaar. Daarom is het probleem niet gebaseerd op de keuze tussen NAV of Business Central, maar op het in het verleden blijven of het nemen van de stap naar de toekomst.

Maar kom op, het zou niet zo moeilijk moeten zijn om te beslissen, het is genoeg om het universum van Dynamics 365 voordelen voor bedrijven te kennen zonder twee keer na te denken.

Laten we een aantal van de voordelen van de nieuwe Microsoft ERP leren kennen:

1

Uw bedrijf in de cloud

Een van de belangrijkste toezeggingen van Microsoft in de afgelopen jaren was om te evolueren naar clouddiensten of cloudhosting, hoewel het ook de On-Premise dienst aanbiedt. Via Microsoft Azure Business Central ontvangt het alle gegevens op een server die voldoet aan alle eisen op het gebied van cyberveiligheid en -toegankelijkheid. De mogelijkheid om vanaf elk apparaat en waar ook ter wereld toegang te krijgen tot bedrijfsinformatie is een tastbare realiteit ten gunste van samenwerking, interactie en mobiel beheer van bedrijven.

2

Totale integratie: alles in dezelfde software

Een voordeel van het migreren naar Business Central, dat een doorslaggevende rol speelt, is de integratie met alle geavanceerde tools en applicaties die Microsoft heeft gebouwd. Op deze manier heeft u toegang tot een uitgebreid beheer van bedrijfsprocessen door het gebruik van tools zoals Power BI, Power App en Microsoft Flow. Daarnaast is er Business Intelligence in het leven geroepen die een reeks applicaties samenbrengt ten gunste van het steeds intelligenter wordende domein van de bedrijven.

3

Permanente update

Hoewel de software update niet vreemd is aan een van de producten in de Microsoft omgeving, zal het in het geval van Dynamics 365 Business Central automatisch zijn dankzij de cloudtechnologie. Zo kunt u de hoofdpijn (en de pocketboeken) die de opkomst van nieuwe versies met zich meebrengt voorgoed vergeten. Het is ook een belangrijke stap om het onderhoud van het platform te vergemakkelijken.

4

Ongekende bruikbaarheid, schaalbaarheid en maatwerk

De mogelijkheden om Dynamics 365 Business Central te personaliseren zijn onbegrensd, omdat het een systeem van machtigingen heeft dat het mogelijk maakt om de interface aan te passen aan de eisen van elke gebruiker. Een van de voordelen van deze vrijheden is een grotere autonomie in het beheer en de configuratie van de verschillende instrumenten.

Op dezelfde manier stelt het nieuwe ERP elk bedrijf in staat om de applicaties op te nemen volgens hun specifieke behoeften, wat bijdraagt aan zowel hun winstgevendheid als hun bruikbaarheid.

5

Nieuw licentiesysteem

De wijze van licenseren verandert ook met Business Central die eenvoudiger is en aangepast aan de behoeften van elke gebruiker. Daarom zijn er twee soorten gebruikers: Full users en Additional users, waarvan de functionaliteiten en rechten zijn aangepast aan hun functies binnen het bedrijf. Het voordeel is dat de extra gebruikers een vrij lage kostprijs hebben.

Denkt u er nog steeds over na?

Zoals u ziet, zijn alle functies van Microsoft Nav die we al kenden aanzienlijk verbeterd om op een intelligentere manier bij te dragen aan de automatisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen.

Zet de eerste stap naar migratie en geniet van de vele voordelen van Dynamics 365 voor bedrijven. Als u twijfelt of als u wilt dat wij u helpen de mogelijkheden van de migratie te bekijken, neem dan nu contact met ons op.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste Microsoft oplossing?

Wij kunnen u goed helpen.

  • 100% gratis dienst
  • Meer dan 90+ gercertificeerde partners
  • Ervaring binnen verschillende sectoren
Vraag hulp van Microsoft specialist

Heeft u het antwoord niet gevonden, vraag het aan Mark.

Laat me u helpen bij het vinden van het antwoord

Ja, help mij mijn antwoord te vinden
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk
|