Hulp nodig? Vraag Jeanine
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk

Licentietypen en prijzen van Microsoft Dynamics 365 Business Central

Licentietypen en prijzen van Microsoft Dynamics 365 Business Central

Er zijn verschillende licentieopties voor Microsoft Dynamics 365 Business Central. We lichten u daarom direct een aantal zaken toe, zodat u bij de acquisitie van deze krachtige business management tool meteen weet dat de licenties afhankelijk zijn van uw behoeften, de omvang en de doelstellingen van uw bedrijf.

Aanvankelijk zijn licenties onderverdeeld in twee hoofdgroepen: Dynamics 365 Business Central On-Premise: licentietype waarbij de software is geïnstalleerd op fysieke servers die eigendom zijn van het bedrijf of zijn leverancier.

Dynamics 365 Business Central Cloud: ook bekend als ERP in de cloud, de software wordt beheerd binnen de servers in de cloud. De software kan worden geïnstalleerd in de cloud van de klant of van de leverancier. De prijs kent de volgende formule : Per gebruiker, per maand als software as a service.

Wanneer u eenmaal hebt besloten of u het lokaal of in de cloud wilt installeren, neemt u een kijkje in de soorten Dynamics 365 Business Central licenties die vereist zijn per type gebruiker. Er zijn Full User licenties Business Central Premium of Full User licenties Business Central Essential. Daarnaast zijn er licenties van het type Team Member of Device. Laten we eens kijken naar hun prijzen en kenmerken:

1

Essential

Dit is een licentietype gericht op bedrijven die in principe geen productieprocessen hebben. Je kunt deze licentie wel inzetten voor het volgende:

 • Volledig beheer van de financiën: budgetten, betalingen van leveranciers, administratie van vaste activa, procedures met betrekking tot auditing, aanmaak en administratie van bankrekeningen.
 • Verkoop- / Inkoopbeheer: klantinteractie, betalings- / incassosysteem, portefeuillebeheer, monitoring van marketingcampagnes, segmentatie van de doelgroep en klantendatabase.
 • Voorraad- en voorraadbeheer: orderafhandeling en -controle, voorraadregistratie en -organisatie, voorraadvariatie, orderlevering en retouren.
 • Personeelsbeheer: bijgewerkte registratie van de loonlijst van werknemers volgens de vereiste variabelen, opleiding en cursussen van personeel, beheer van uitgaven en vergoedingen van personeel, uren en vakanties.
 • Warehouse Management: controle van magazijnen, locaties, pickings.
 • Projectmanagement: grondige bewaking van lopende projecten.
On Premise Essential licentietype: deze licentie kost ongeveer € 1.500 per gebruiker.

Cloud Essential licentietype: deze licentie kost ongeveer € 59 per gebruiker, per maand.

2

Premium

Met de Microsoft Dynamic 365 Premium licentie heeft deze gebruiker, naast de functies van de Essential licentie, toegang tot:

 • Servicebeheer: dit is een van de belangrijkste aspecten van een effectief en veilig klantenservicesysteem. Hiermee kunnen bedrijven de conversieratio in elk van de fasen volgen, inclusief service na verkoop. Het heeft ook belangrijke prestatie-indicatoren om het niveau van klanttevredenheid te meten en te evalueren.
 • Productiebeheer / fabricageprocessen: het maakt het mogelijk om de verschillende elementen en fasen die tussenkomen in de productielijn te controleren, berekeningen van de vraag naar grondstoffen en halffabrikaten, capaciteitscontrole van de werkplaatsen en machine, beheer van de resources, knelpunten, productie on demand, order en MRP budgettering.
De On Premise Premium licentie kost ongeveer € 2.100 per gebruiker.

De Cloud Premium licentie kost ongeveer € 84,30 per gebruiker per maand.

3

Team Members

Het is een licentie die is bedoeld voor gebruikers die voornamelijk toegewezen gegevensquery’s en rapportagemogelijkheden in Microsoft Dynamics 365 Business Central nodig hebben. Daarnaast heeft de Teamlid-gebruiker toegang tot de volgende functionaliteiten:

 • Voltooi eenvoudige taken zoals het exporteren van de platformgegevens naar Excel
 • Update gegevens van bestaande records en specifieke informatie.
 • Taken goedkeuren of afwijzen in de workflows die aan de gebruiker zijn toegewezen.
 • Voer de urenstaten voor het werk in.
 • Beheer reiskosten.
 • U kunt de PowerApps-app gebruiken voor Dynamics 365.
De On Premise Team member kost ongeveer € 300 per gebruiker.

De Cloud Team member kost ongeveer € 6,70 per gebruiker per maand.

4

Device

Als laatste heeft de Dynamics 365 Business Central de licentietype Additional users Device, dat in feite bestaat uit een onbeperkt aantal gebruikers dat toegang heeft tot een en hetzelfde apparaat. De licentie is dan gekoppeld aan een apparaat in plaats van een gebruiker.

Het is belangrijk om met een partner samen te werken bij de juiste selectie van licenties die elk bedrijf nodig heeft op basis van hun behoeften en workflows; Daarom zijn we bij dynamics365providers.nl gefocust om u te helpen de beste partner te vinden op basis van uw eigen kenmerken en bedrijfsmodel. Neem voor vragen contact met ons op.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste Microsoft oplossing?

Wij kunnen u goed helpen.

 • 100% gratis dienst
 • Meer dan 90+ gercertificeerde partners
 • Ervaring binnen verschillende sectoren
Vraag hulp van Microsoft specialist

Heeft u het antwoord niet gevonden, vraag het aan Mark.

Laat me u helpen bij het vinden van het antwoord

Ja, help mij mijn antwoord te vinden
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk
|