Hulp nodig? Vraag Jeanine
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk

7 punten om te overwegen bij het veranderen van uw software

7 punten om te overwegen bij het veranderen van uw software

Het is al een tijdje gaande, uw personeel klaagt dat ze hun werk niet meer goed kunnen uitoefenen, het duurt veel te lang om specifieke taken uit te voeren, ze hebben geen toegang tot de juiste informatie en ze hebben geen overzicht van wat iedereen doet in het bedrijf. Uw bestuurders staan voor een dilemma omdat ze niet de rapporten kunnen krijgen die ze nodig hebben om de cruciale beslissingen te nemen die het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Over het algemeen lijken dingen gewoon stil te staan en moeten er wijzigingen worden aangebracht om het bedrijf vooruit te helpen.

Gelukkig heeft u al een tijdje uw opties overwogen en weet u precies wat u nodig hebt om deze problemen op te lossen; het vervangen van uw bestaande software. U bent naar het bestuur geweest, hebt de problemen uitgelegd en zij hebben hun goedkeuring gegeven. De taak die voor u ligt, is om het juiste systeem te vinden dat uw problemen oplost en uw bedrijf efficiënter maakt. Dit is waarschijnlijk een van de grootste beslissingen en investeringen die een bedrijf waarschijnlijk zal nemen, dus u moet ervoor zorgen dat u het project volledig bestrijkt en uw opties onderzoekt om er zeker van te zijn dat u het systeem kiest dat bij u past.

Waar moet ik beginnen?

Dynamics365Providers Nederland heeft voor u 7 dingen op een rij gezet die u moet overwegen en uzelf moet afvragen bij het kiezen van een ERP systeem. Deze lijst is niet in een bepaalde volgorde, maar het zijn allemaal stappen die u tijdens het proces moet afdekken.

1

Schets de bedrijfskritische problemen die u wilt oplossen

Krijg een duidelijk inzicht in de problemen en uitdagingen waar het bedrijf mee te maken heeft en waarom u uw software zou moeten vervangen. Er moet een geldige reden zijn om te migreren naar een bedrijfsbreed ERP-systeem en de keuze van het systeem moet worden gemaakt op basis van de geschiktheid ervan voor uw specifieke bedrijf en niet alleen omdat het er goed uitziet. Te veel bedrijven hebben geïnvesteerd in een ERP-systeem zonder voldoende aandacht te besteden aan de mogelijkheden ervan en wat het specifiek voor hen kan doen. Als gevolg daarvan voelen ze al snel de effecten van zo’n zware investering.

2

Maak een lijst van eisen voordat u naar oplossingen kijkt

Krijg de meningen en feedback van de mensen die het bestaande systeem (of de bestaande systemen) dagelijks gebruiken, begrijp wat hun problemen zijn en welke hulpmiddelen ze nodig hebben om efficiënter en productiever te worden en uiteindelijk het bedrijf te helpen winstgevender te worden. Dit geeft u een aantal must-have functies voor uw nieuwe oplossing.

3

Denk aan de functionaliteit die u nodig hebt

Bedenk welke functionaliteit u op dit moment mist en welke functionaliteit u in de toekomst nodig heeft om uw problemen op te lossen. Kijk naar uw huidige processen, begrijp de tekortkomingen van elke afdeling en hoe u deze nodig heeft om te kunnen communiceren met andere onderdelen van het bedrijf. Denk vervolgens na over hoe deze processen kunnen worden geautomatiseerd om de business te helpen stroomlijnen.

4

Denk na over de toekomst

U wilt dat uw software meegaat. Bij de aankoop van een ERP-systeem worden vaak beslissingen genomen in relatie tot wat het bedrijf nu nodig heeft, maar zeer zelden wordt er rekening gehouden met waar het bedrijf in de toekomst naartoe wil. Dus krijg een duidelijk inzicht in de toekomstplannen en -ambities van het bedrijf, zodat u dit kunt meenemen in uw zoektocht.

5

Begrijp het beschikbare budget

Het is belangrijk dat u weet met welke budgetten u werkt, want dat zal u helpen bij het opstellen van een shortlist van de meest geschikte ERP-systemen die aan uw eisen en financiële beperkingen kunnen voldoen. Laat budget echter geen barrière worden en als gevolg dat u genoegen neemt met een minder dan gemiddelde oplossing die niet goed aan uw eisen voldoet. Als u iets meer moet betalen om het juiste systeem te krijgen, dan kan het heel goed de investering waard zijn en zich in de toekomst terugverdienen.

6

Begrijp uw gebruikersaantal

Beslissen welke functionaliteit u nodig heeft is één ding, maar u moet ook beslissen wie het systeem gaat gebruiken en tot welke delen van de applicatie ze toegang moeten krijgen om hun werk effectief uit te voeren. Het is dus belangrijk om te begrijpen hoeveel gebruikers er nodig zijn binnen elke functie, want dat zal een impact hebben op de kosten van het ERP-systeem.

7

Bepaal hoe u wilt rapporteren

Een van de belangrijkste overwegingen is de vraag welke informatie de bestuurders van de onderneming nodig hebben en hoe zij de rapportages het liefst zien. Als het nieuwe ERP-systeem niet de rapporteringsfunctionaliteit heeft die u nodig heeft, dan is het niet het overwegen waard.

Deze 7 stappen moeten deel uitmaken van het besluitvormingsproces bij het overwegen van een herziening van ERP. Ze zijn echter niet de enige vragen die je jezelf moet stellen. Deze zullen worden gedicteerd door de specifieke behoeften van uw specifieke bedrijf en de industrie waarin u actief bent.

Wanneer u al deze stappen heeft overwogen, dan bent u klaar om contact op te nemen met ERP-partners om demonstraties te regelen. Als u echter hulp nodig heeft bij het vinden van de juiste partner kunt u hier meer te weten komen over specifieke sectoren en contact met ons opnemen voor meer informatie.

Wij van Dynamics365Providers Nederland zijn specialisten in het verbinden van bedrijven die geïnteresseerd zijn in het implementeren van de Dynamics ERP oplossing met de Dynamics 365 partner die het beste past bij de behoeften en het profiel van het bedrijf.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste Microsoft oplossing?

Wij kunnen u goed helpen.

  • 100% gratis dienst
  • Meer dan 90+ gercertificeerde partners
  • Ervaring binnen verschillende sectoren
Vraag hulp van Microsoft specialist

Heeft u het antwoord niet gevonden, vraag het aan Mark.

Laat me u helpen bij het vinden van het antwoord

Ja, help mij mijn antwoord te vinden
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk
|