Hulp nodig? Vraag Jeanine
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk

4 redenen om afscheid te nemen van uw NAV omgeving

4 redenen om afscheid te nemen van uw NAV omgeving

Dit kan voor u een schok zijn (of het kan volledig oud nieuws zijn, afhankelijk van hoe goed u op de hoogte bent van technische actualiteiten), maar Microsoft is nu officieel gestopt met het verkopen van hun oude ERP oplossing Dynamics NAV aan nieuwe klanten. Dat is het dan. Het einde.

Hoe zijn we dan op dit punt beland?

Het begon allemaal met de release van de nieuwe, en ongetwijfeld superieure, versie van NAV in april 2018. De nieuwe generatie software, omgedoopt tot Dynamics 365 Business Central, is ontworpen om alle taken van NAV uit te voeren en tegelijkertijd de gebruiker te bedienen, een overvloed aan nieuwe functionaliteiten, allemaal verpakt in een strakke nieuwe interface. Tot dan toe was de populariteit van Dynamics NAV ongeëvenaard sinds de lancering in 2005, zoals blijkt uit het feit dat meer dan 200.000 bedrijven over de hele wereld samen meer dan 3 miljoen NAV gebruikers hebben. Dat zijn veel licenties! Microsoft is niet degenen die hun trouwe klanten hoog en droog achterlaten, dus hebben ze ervoor gezorgd dat bestaande gebruikers nog een paar jaar toegang hebben tot reguliere ondersteuning en updates. Maar zelfs die hebben een einddatum, we raden u daarom ten zeerste aan om vooruit te plannen met betrekking tot uw software upgrade in plaats van te wachten totdat u voor uzelf moet zorgen en op zoek moet gaat naar een nieuwe oplossing. Dit zijn 4 redenen waarom u een software upgrade moet krijgen voordat de levenscyclus van uw Dynamics NAV ten einde loopt:

1. U krijgt niet langer de ondersteuning die u nodig heeft

Om niet te dramatisch te klinken, maar zelfs de allerminste versies van Dynamics NAV zullen vroeg of laat het einde van zijn levensduur bereiken, nu Microsoft de oplossing niet langer actief verkoopt aan nieuwe klanten. Als vuistregel is uw Dynamics NAV gegarandeerd vijf jaren voorzien van reguliere ondersteuning (inclusief verplichte functie updates), waarna je nog vijf jaar uitgebreide ondersteuning hebt (alleen beveiliging) voordat je oplossing niet meer wordt ondersteund. Je denkt misschien dat je niet in paniek hoeft te raken. De komende jaren zul je nog steeds ondersteuning krijgen van een toegewijde partner, zodat je de upgradebrug kunt oversteken wanneer je daar aankomt.We raden af om toe te geven aan ontkenning en raden aan om de feiten onder ogen te zien. Ondersteuning voor Dynamics NAV zal niet eeuwig blijven bestaan, dus hoe eerder u zich voorbereidt op het onvermijdelijke, hoe gemakkelijker de overgang zal zijn wanneer de tijd daar is.

2. Er zijn betere oplossingen op de markt

Waarom genoegen nemen met de functionaliteiten die NAV te bieden heeft, wanneer u kunt overschakelen naar de cloud en kunt genieten van een overvloed aan nieuwe functies? Op de markt gebracht als een ‘alles-in-één bedrijfsoplossing’, biedt Business Central bedrijven meer flexibiliteit dan ooit tevoren, de software aan te passen aan al uw individuele behoeften. Denk aan financiën, operations, projectmanagement en sales, alles onder één dak. Is dat niet de droom van elke MKB’er?

3. Het is (letterlijk) de loon waard om te upgraden

In het geval dat alle nieuwe glanzende functies niet verleidelijk genoeg zijn, verzoent Microsoft de pot voor alle bestaande NAV gebruikers met 40% korting op Dynamics 365 Business Central licenties, zij die beseffen dat ze beter af zijn en vóór eind juni 2021 kunnen upgraden. Geloof ons wanneer we zeggen, dit is het beste moment om uw toolkit voor bedrijfsbeheer een boost te geven met een geheel nieuwe softwareoplossing.

4. Soms is het goed om afscheid te nemen van uw maatwerk of extensies

Laten we eerlijk zijn, u zult uw software uiteindelijk moeten upgraden, dus waarom zou u het onvermijdelijke uitstellen? In plaats daarvan kunt u uw overstap naar Dynamics 365 omzetten in een gelegenheid om alle functionaliteiten van uw huidige bedrijfsbeheersoftware te bekijken en te beslissen welke functies u wilt blijven ontwikkelen. Ze noemen het updaten, maar we zien het ook als ontruiming.

We zullen uw gegevens alleen gebruiken om contact met u op te nemen om uw aanvraag te behandelen.
We benaderen u alleen per email, wanneer we u niet per telefoon kunnen bereiken.
Onze Microsoft specialist zal via dit nummer contact met u opnemen.
Laat ons weten wanneer u tijd heeft om met onze Microsoft-specialist te praten
Wij zullen uw gegevens niet met derden delen zonder uw toestemming.Privacy statement

Als officiële MKB Distributeur voor

Microsoft Dynamics beloven wij u :

 • 100% gratis
 • 70+ gecertificeerde partners
 • Alle industrieën

Neem contact op.

We helpen u bij het vinden van de juiste software oplossing in 3 eenvoudige stappen:

 • 1

  Vul het onderstaande formulier in of bel ons.

  (1 minuut)

 • 2

  Bel een van onze Microsoft specialisten om uw wensen te bespreken.

  (ongeveer 20 minuten)

 • 3

  We matchen de beste oplossing op basis van uw vereisten.

  U kunt binnen 30 minuten klaar zijn, zo bespaart u veel tijd met het zoeken naar de juiste oplossing. Neem vandaag nog contact op!

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste Microsoft oplossing?

Wij kunnen u goed helpen.

 • 100% gratis dienst
 • Meer dan 90+ gercertificeerde partners
 • Ervaring binnen verschillende sectoren
Vraag hulp van Microsoft specialist

Heeft u het antwoord niet gevonden, vraag het aan Mark.

Laat me u helpen bij het vinden van het antwoord

Ja, help mij mijn antwoord te vinden
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk
|