Hulp nodig? Vraag Jeanine
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk

10 waarschuwingen en signalen wanneer uw bedrijf moet investeren in ERP

10 waarschuwingen en signalen wanneer uw bedrijf moet investeren in ERP

Uw software laat u in de steek!

Afhankelijk van uw branche zullen er verschillende signalen zijn om aan te geven dat inefficiëntie uw bedrijf beïnvloedt. Dit is uw vroege waarschuwingssignaal dat het tijd is om te investeren in een nieuwe ERP oplossing.

Helaas gaat het niet altijd gepaard met prominente waarschuwingsborden, mannen in ontsmettingspakken of ‘Geen Doorgang’-tape, dus het is belangrijk dat u uitkijkt naar deze eerste tekenen van een verouderd softwaresysteem.

Gelukkig beschouwen we onszelf als ERP veiligheidsonderzoekers, dus we delen graag de 10 waarschuwingssignalen waar je op moet letten.

1. Waarschuwing – Verschillende software voor verschillende processen

Risicobeoordeling: Als u meerdere systemen gebruikt om verschillende activiteiten te beheren, loopt u het risico de efficiëntie te verminderen. Wanneer u probeert op de hoogte te blijven van verschillende taken en acties, is het inefficiënt om de informatie op meerdere plaatsen op te slaan, wat leidt tot onnauwkeurigheden en tijdverspilling.

Oplossing: Een ERP systeem brengt alle functies binnen het bedrijf samen, zodat u en uw medewerkers de informatie die ze nodig hebben op één plek hebben.

2. Waarschuwing – Workarounds creëren om de gaten te bedekken

Risicobeoordeling: Vanwege een gebrek aan functionaliteit of de veranderende behoeften van uw bedrijf, ontwikkelt u voortdurend externe manieren, zoals spreadsheets, om de tekortkomingen van uw software te compenseren.

Oplossing: Een goed ERP systeem heeft de schaalbaarheid en functionaliteit om de veranderende eisen van uw bedrijf te ondersteunen en aan te passen.

3. Waarschuwing – Bestaande software heeft het einde van zijn levensduur bereikt

Risicobeoordeling: Dit betekent over het algemeen dat de oorspronkelijke auteur van de software geen tijd of geld meer gaat investeren in de verdere ontwikkeling van de software, wat uiteindelijk betekent dat uw systeem niet meer compatibel is met eventuele verbeteringen in IT-hardware.

Het kan zelfs zijn dat de oorspronkelijke leverancier niet meer bestaat, hoe dan ook betekent dit dat u moeite zult hebben om hetzelfde systeem te blijven gebruiken en te onderhouden.

Oplossing: Een update naar een huidig ERP systeem zorgt ervoor dat uw systeem toekomstbestendig en flexibel genoeg is om eventuele veranderingen die zich later voordoen op te vangen.

4. Waarschuwing – Kan niet snel genoeg toegang krijgen tot informatie

Risicobeoordeling: Als uw bedrijf informatie opslaat in verschillende systemen en spreadsheets, kan het moeilijk zijn om toegang te krijgen tot de informatie die u nodig heeft.

Bovendien is het onwaarschijnlijk dat deze informatie accuraat is, wat betekent dat u mogelijk handmatig gegevens moet consolideren en afstemmen, wat resulteert in vertragingen.

Klanten willen snel antwoorden op hun vragen; daarom moet u ervoor zorgen dat uw personeel onmiddellijk toegang heeft tot informatie om nauwkeurige en snelle antwoorden te kunnen geven.

Oplossing: Een ERP systeem bevat realtime informatie die in het hele bedrijf zichtbaar is.

5. Waarschuwing – Rapportages maken is tijdrovend geworden

Risicobeoordeling: Als u meer tijd nodig heeft om een rapport te maken, heeft uw systeem waarschijnlijk moeite om al zijn gegevens op te slaan; en tijd is geld!

Oplossing: Investeren in een ERP systeem dat de hoeveelheid gegevens kan verwerken die u moet opslaan, verhoogt de efficiëntie.

6. Waarschuwing – Support en onderhoudskosten nemen toe

Risicobeoordeling: Naarmate uw systeem ouder wordt, zal uw leverancier waarschijnlijk de kosten van het ondersteunen van de oudere technologie gaan verhogen. Dit is vaak een manier om van systeem te wisselen, maar het kan ook betekenen dat uw software helemaal niet wordt ondersteund.

Oplossing: Vervang uw oude verouderde software door een glanzend nieuw ERP systeem.

7. Waarschuwing – Snelheid van het systeem neemt af

Risicobeoordeling: Naarmate uw bedrijf groeit, staat uw systeem onder toenemende druk vanwege de hoeveelheid gegevens en transacties die het moet beheren. Als uw systeem niet de capaciteit heeft om met uw bedrijf mee te groeien, zult u waarschijnlijk meer systeemcrashes en veel tragere reactietijden op uw verzoeken ervaren.

Oplossing: Een up-to-date ERP systeem heeft de flexibiliteit om zich aan te passen en mee te groeien met uw bedrijf.

8. Waarschuwing – Gebrek aan mobiliteit

Risicobeoordeling: Als u een oud verouderd systeem gebruikt, kunt u niet op afstand werken en bent u beperkt tot alleen werken op kantoor; niemand wil dat!

Oplossing: Moderne ERP systemen kunnen op verschillende manieren worden geïmplementeerd, waaronder een cloudoplossing, waarmee u op afstand toegang kunt krijgen tot informatie en deze kunt beheren via mobiele apparaten.

9. Waarschuwing – Afwezigheid van branchespecifieke functionaliteit

Risicobeoordeling: Sinds de tijd van verouderde systemen, is er een toegenomen ontwikkeling geweest in de functionaliteit van moderne ERP. Alle systemen hebben nu een minimum aan functionaliteit die u zou verwachten en nodig heeft om een bedrijf te runnen in slechts één applicatie.

Oplossing: Spreek met een partner met specifieke kennis in uw branche, aangezien deze een systeem kan aanbieden met functionaliteit die uniek is voor uw zakelijke behoeften.

10. Waarschuwing – Uw ERP kan de groei van het bedrijf niet bijhouden

Risicobeoordeling: Elk succesvol bedrijf droomt van groei, maar soms voldoet software niet aan die ambities. De groei van uw bedrijf betekent een toename van klanten en transacties, wat een toename van de werkdruk en het aantal personeelsleden betekent.

Uw bedrijf moet deze overgang gemakkelijk kunnen beheren, maar als uw software de taak niet aankan, loopt u het risico overbelast te raken.

Oplossing: Met het juiste ERP systeem kunt u uw bedrijf gemakkelijk laten groeien.

We begrijpen natuurlijk dat het wisselen van software geen eenvoudig proces is. U moet goed nadenken of dit de juiste zet voor u is en of u een winstgevend rendement op uw investering kunt behalen.

Als u een van de waarschuwingssignalen herkent binnen uw bedrijf zijn we bij dynamics365providers.nl gefocust om u te helpen de beste partner te vinden op basis van uw eigen kenmerken en bedrijfsmodel. Neem voor vragen contact met ons op.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste Microsoft oplossing?

Wij kunnen u goed helpen.

  • 100% gratis dienst
  • Meer dan 90+ gercertificeerde partners
  • Ervaring binnen verschillende sectoren
Vraag hulp van Microsoft specialist

Heeft u het antwoord niet gevonden, vraag het aan Mark.

Laat me u helpen bij het vinden van het antwoord

Ja, help mij mijn antwoord te vinden
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk
|