Hulp nodig? Vraag Jeanine
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk

De voordelen van een ERP in de Cloud

De voordelen van een ERP in de Cloud

Met de opkomst van ERP software/systemen in de cloud maakt u gebruik van de voordelen van de cloud. Denk aan schaalbaarheid, kostenbesparing en toekomstbestendig. De bekende naam in de markt is SaaS, ook wel Software-as-a-Service genoemd. Voor sommige organisatie is SaaS of een ERP in de cloud nog steeds toekomstmuziek. Ze zijn benieuwd naar de verschillen tussen on-premise en cloud en soms ook bang hoe veilig een SaaS applicatie is. In deze blog leggen we uit wat een ERP in de cloud is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is ERP in de Cloud?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat een ERP in de Cloud betekent. We starten daarom met de definitie: “Een ERP is de Cloud is een technologie suite voor bedrijfsmanagement waarvan de software en de data gehost worden op een server buiten het bedrijf.” Dit betekent dat in tegenstelling tot traditionele, lokale ERP (on-premise) een ERP in de Cloud service u toegang geeft vanaf elk device met een internetverbinding. De voordelen van de Cloud zijn hierop dus ook van toepassing: Schaalbaarheid, kostenefficiënt en veilig.

Wat zijn de voordelen van een ERP in de Cloud?

Het is geen toeval dat veel organisaties besluiten om te migreren naar de Cloud. Een cloudgebaseerd model heeft veel voordelen, met name schaalbaarheid, flexibiliteit en wendbaarheid. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen van het SaaS-systeem:

Toegang en beschikbaarheid volgens de nieuwe tijden

Aan de state-of-the-art cloud service platform (zoals Azure van Microsoft) is een geavanceerd beveiligingssysteem toegevoegd om de data te beschermen. Azure is bijvoorbeeld wereldwijd erkend voor het voldoen aan de hoogste normen van cyberveiligheid. Hierdoor worden de risico’s op gevaren als data hacking of dataverlies bij brand, wateroverlast of diefstal verminderd.

Gegarandeerde veiligheid

Aan de state-of-the-art cloud service platform (zoals Azure van Microsoft) is een geavanceerd beveiligingssysteem toegevoegd om de data te beschermen. Azure is bijvoorbeeld wereldwijd erkend voor het voldoen aan de hoogste normen van cyberveiligheid. Hierdoor worden de risico’s op gevaren als data hacking of dataverlies bij brand, wateroverlast of diefstal verminderd.

Slimme investering

SaaS-systemen zijn ontworpen om hoge kosten van lokaal geïnstalleerde (ERP) software te verminderen. Omdat er gebruik wordt gemaakt van een externe server en er geen hardware in de organisatie hoeft te worden geïnstalleerd , leidt dit tot een slimme investering. Dus meer voordelen tegen lagere kosten. Bovendien hoeft er niet te worden betaald voor het onderhoud en de ondersteuning van het systeem, aangezien dit wordt verzorgd door de serviceprovider.

Integratie

Een van de meest verontrustende factoren voor organisaties die gebruik maken van traditionele ERP zijn de kosten voor een update, upgrade of wanneer er een nieuwe tool moet worden geïntegreerd. Dit is niet het geval met een ERP in de Cloud , omdat de applicatie ingeschakeld of geïntegreerd wordt. Updates en upgrades worden rechtstreeks aangeboden en zijn direct bruikbaar na installatie.

Hoe helpt Dynamics365Providers?

Wij werken met een netwerk van partners die gespecialiseerd zijn in Microsoft Dynamics 365. Dankzij onze ervaring in het verbinden van bedrijven aan de juiste Dynamics partner, bieden wij toegang tot meer dan 70 gecertificeerde Dynamics 365-partners en een volledig kosteloze partner introductieservice. Staat u op het punt te investeren in bedrijfssoftware? En heeft u geen idee waar te beginnen? Of zoekt u begeleiding of hulp? Onze consultants geven deskundig advies over de meest voorkomende uitdagingen en helpen u bij het vinden van de beste dynamics partner voor een succesvolle implementatie. In een aantal eenvoudige stappen kunnen wij u matchen met de beste Microsoft Dynamics 365 partner. Door gebruik te maken van onze dienst bespaart u tijd omdat wij ervoor zorgen dat u met de juiste partner aan tafel komt te zitten. Neem contact met ons op

Meer weten over Dynamics365Providers Nederland

Dynamics365Providers Nederland zijn specialisten in het verbinden van bedrijven die geïnteresseerd zijn in het implementeren van de Dynamics ERP oplossing met de Dynamics 365 partner die het beste past bij de behoeften en het profiel van het bedrijf.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste Microsoft oplossing?

Wij kunnen u goed helpen.

  • 100% gratis dienst
  • Meer dan 90+ gercertificeerde partners
  • Ervaring binnen verschillende sectoren
Vraag hulp van Microsoft specialist

Heeft u het antwoord niet gevonden, vraag het aan Mark.

Laat me u helpen bij het vinden van het antwoord

Ja, help mij mijn antwoord te vinden
Jan van Dijk Microsoft Business
Software Specialist
Jan van Dijk
|